LKK-Logo

Jag pratar mat med barn

Föreläsning – eventuellt också med träning som ökar barns förståelse för kost/träning och att må bra. Från 6 års ålder kör jag en rolig stund där vi går igenom våra näringsämnen och vad de gör för kroppen. Alltifrån 30 till 60 minuter beroende på barnens ålder. Jag lovar, det finns inget bättre än när barn säger ”aha, är det så det funkar!” Eller när föräldrar skickar bilder och kommentarer på när barnen lägger upp mat med alla färger på sina tallrikar.

Kost för barn. En föreläsning för barn som ökar deras kunskap om mat. Via media sprids både det ena och det andra. Kanske kan det vara bra att prata mat med barn på deras vis? Barn vill vara friska, de vill växa och bli starka. Får de bara veta hur är det inga problem att få dem att äta bättre. Socker är bara något de tycker är väldigt gott. Men de vet inte om att socker finns i allt vi äter nu för tiden. Gör de medvetna om vad socker gör för otyg i kroppen så är de mer villiga och uppmärksamma när ni är och handlar. Det är viktigt att barn får rätt uppfattning och inställning till mat. Denna stund är kanske precis vad som behövs för att det där fröet ska gro och öka era barns intresse för mat!?

TRÄNING

Sitta ner för länge har aldrig fungerat. Att lära sig respektera sina kamrater kan också vara svårt ibland. I många skolor har vi provat boxning i kombination med disciplin och självförtroende snack. Barnen får röra på sig en stund men också prata om vad som är viktigt i livet.

MENTAL TRÄNING

Många barn spänner sig inför prov, högläsning och nya saker. Jag har under ett par års tid utbildat mig till mental tränar för både idrottare och ”vanligt folk” Jag har upptäckt att detta fungerar utomordentligt bra för barn.

Vi tränar på avslappning – lär oss ”tänd men inte spänd” Detta ökar koncentrationen utan att trötta ut kropp och hjärna. Vi tränar på att visualisera vad vi önskar få mer av. Tankens kraft är enorm och kan vi bara lära oss använda dessa krafter kan vi gå hur långt som helst!