LKK-Logo

Kaptein Kocks Mat och mentala recept

Brutalt behandlad sötpotatis med en närgången Hollandaise

Ni vet de som säger att något gifter sig i matväg. Vissa, lite mer vulgära säger att det knu..ar i munnen.
Nu vet jag precis vad som menas!

Pratade lite med tjej på Ica, fick ett tips. Vi pratade om hur det va att göra sötpotatis pommes i ugn vilket kan vara lite svårt och kinkigt.

Då kom detta upp:
Koka sötpotatisen supermjuk
häll bort vatten och ånga av lite
banka ner dem till ett platt mos (bakplåtspapper, plåt)
strö över lite flingsalt, chiliflakets och i detta fall prästost.
Kan tänka mig att parmesan gör det snäppet ännu bättre
Ringlade över lite olivolja gjorde jag nog också tror jag

Skjuts in i ung, varmt som tusan, få färg mm. Dra sen på grillen (i ugnen) de sista minutrarna
Jepp, det ska va knaprigt men inte svart (onödigt info det sista kanske)

Nu föll det sig så att…
Jag skulle ”städa” av i kylen och fann då några vita sparrisar och en klick hollandaise
Ähh, va fasen tänkte jag. Kokte sparrisen snabbt och upp med allt på samma tallrik. (därav att ni varken ser sparris eller sås på bilden)

Då inträffade det! Sötpotatisen fick kontakt, kontakt med hollandaisesåsen

Dessa tu, hand i hand träffade på mina smaklökar och då…
Jag hörde ljuv musik, harpor mm och en ny rätt var funnen

Enjoy!

En liten miss vad det gäller proteindelen men det löser man lätt med en bönsallad/kyckling/keso eller tex en laxbit till. Tja, varför inte alltihop?😜

Hälsningar från köket och Kaptein kock