LKK-Logo

Kaptein Kocks Mat och mentala recept

Hitta det du är svag på. Acceptera detta för att kunna bli starkare

Att starta eller för er som redan börjat, fortsätta er mentala resa måste du börja med att acceptera. Acceptera allt ifrån svaghet till livssituation mm. När du vill göra en förändring måste du inse vart du är just nu.

Då handlar det om att börja acceptera. Oftast för att vi valt att leva just där. Det kan vara en krävande idrott (mycket press, många matcher) eller ett krävande jobb (att du kanske inte har obegränsat med tid mm)
Acceptera:
– Dina svagheter så du vet vad du ska träna på
– Din nuvarande situation så du vet var du ska börja träna
(I nästa blogginlägg kommer jag prata mer om de mentala muskler/träning i jämförelsen med fysiska muskler/träning för att det ska blir lättare att förstå)

Japp, jag är mycket idrott och använder mig ofta av dessa metaforer. Även om du inte är “idrott” så tror jag ändå det blir, som sagt, lättare att förstå.

I en idrott tittar man ofta på nästa match och nästa träning
Och då, nu kommer det viktigaste, utgår du ifrån vart du står JUST NU!! Inte för ett år sedan eller förra veckan.
Inte titta och jämföra med någon annan för då blir det inte din resa
Du får gärna se upp till, inspireras av någons resa. Men inte börja träna eller jämföra som den personen – då är du jädrigt orättvis mot dig själv.

Då kör vi!
Vad är din gameplan? Hur vill du att detta ska gå till? Vad är det du vill?
Vad kan du göra för att bli bättre?
Skriv ner!!!

Ex:
Min gameplan för denna veckan är
– äta bra mat så jag ger min kropp energi och glädje att fortsätta att ta i. Därför ska jag dessutom, i 7 dagar skippa skitmat/dryck. Jepp, en utmaning för många men det handlar om att ta i. Men det handlar om att ta ifrån vart du står! Som sagt det är din resa
– Jag vill bli bättre på att varje dag följa min gameplan. För att klara detta måste jag sova, vara tacksam för det jag har men va beredd att ta i. Detta ska jag skriva ner varje dag, lite som en bokföring/dagbok.

En vecka i taget, sen går du vidare. Inte titta, bestämma för långt fram för då kan du tappa fokus!

Redovisa är ett bra recept för många. Gör det för dig själv eller för en ärlig men jobbig vän dagligen eller per vecka. Redovisa att du följt din gameplan och att du gjort jobbet!

Börja där! Lycka till Med vänlig hälsning, Lisa Kaptein, Pt i det mentala såsom i det fysiska gymmet